Piktoreske Henningsvaer

Tur Lofoten rundt 21.-24. mai 2015

Lofoten et spesielt og eksotisk sted. Her er det enkelt å få fram fellesfølelsen gjennom

et mangfold av opplevelser. Kombinasjonen av en ektefølt opplevelse ute på havet – på jakt etter fisk, som skrei, sei, hyse med mer.

Eventyrlystne har i århundrer trukket hit for å høste havets gull, der de gjennom
umenneskelig slit sikret sin families ve og vel for nok et år .

Vi bor på et historisk rorbuanlegg. Et anlegg som er restaurert i tråd med gammel
byggeskikk. Det er ikke uten grunn at dette anlegget blir sett på som et fyrtårn i norsk
kulturarv og at rorbuene og restauranten på stedet er tildelt Olavsrosa.

Olavsrosa er et kvalitetsstempel som henger svært høyt og som viser publikum hvor de
kan finne enestående opplevelser med røtter i vår kulturarv.

Rorbuene og miljøet rundt er gjennomført på en genuin måte, som ikke levner noen tvil
om at anerkjennelsen som restauranten har fått, er vel fortjent. Anleggene har pub i nær
tilknytning til restauranten. Maten tilberedes av landsdelens beste kokker og er stedet
der fiskerne for hundre år siden kom for å høre nytt om fiskepriser og omsetning.

Restauranten er kjent for sin gode mat, hvor alt er laget fra grunnen av og hvor lokale
mattradisjoner er vektlagt.

Program for turen Lofoten rundt 2015

Torsdag 21. mai
Kl 14:00 Avreise med buss til hurtigrutekaia
Kl 15:00 Verdens flotteste sjøreise med gamle ærverdige Lofoten
Kl 21:00 Ankomst Svolvær og transport til rorbuanlegget
Kl 21:30 Ankomst og innsjekk
Middag i den nostalgiske og rustikke restauranten Børsen 3 retters middag
Fredag 22. mai
Frokost
Vi spaserer over broen og til sentrum hvor dagens utflukt starter.Vi gjør oss klar til både fiske tur og havørnsafari ut til den kjente og spektakulære Trollfjorden.Vi har med baguetter for lunsj.Etter endt båttur går vi innom Magic Ice – verdens første isgalleri med isbar for en aperitiff før maten.Vi får på varm ”pingvinfrakk” og trer inn i isgalleriet. Både utstillingen, baren, glassene og bordene er laget av krystallklar is. Omgitt av fiskere ved sløyebenken, anerkjente lofotkunstnere, fiskehjeller, skarven, m.m. og alt i krystallklar is, kan du nippe til drinken i en magisk atmosfære. Kåret til beste turistattraksjon i 2008.Vi spaserer videre til restaurant Du Verden i havnen som er kjent for sine kulinariske opplevelser.
Lørsdag 23. mai
Frokostbuffet
Kl 10:00 Buss til pittoreske Henningsvær
Vi starter med besøk på et av Nord-Norges flotteste gallerier, nemlig Galleri Lofotens Hus, som består av malerier av kjente nord norske kunstnere som Karl Erik Harr, Otto Sinding, Gunnar Berg, Even Ulving, Einar Berger, Ole Juul, Thorolf Holmboe m.fl. Her får vi flott omvisning av daglig leder Torbjørn Malnes.Vi kommer inn i filmsalen og hvor Frank A. Jenssens flotte lysbildeshow fra det magiske øyriket vises.Vi starter med deilig lunsj og god drikke på restaurant Fiskekrogen.Deretter spaserer vi til Klatrekafeen og tar en øl på kaikanten før vi stopper en tur hos glassblåserne på Engelskmannsbrygga som er i full sving med sin fantastiske glassblåserkunst.
Kl 15:00 Avreise til Svolvær
Kl 18:00 Felles middag på Børsen
Søndag 24. mai
Frokost
Formiddagen til egen disposisjon
Kl 14:30 Transport til Svolvær Lufthavn
Kl 15:40 Svolvær-Bodø
Kl 17:30 Bodø-Oslo og videre

Lofoten rundt 21.-24. mai

Pris kr. 7495,- i db. Rom (enkeltromstillegg kr. 495.- pr. døgn)

• Busstransport fra Scandic og til Hurtigrutekaia
  • Hurtigruten fra Bodø til Svolvær
  • Transport fra Hurtigruten til rorbuanlegget
  • 3 døgn på flott rorbusuite
  • 3 frokoster
  • Båt tur med fiske og havørnsafari til Trollfjorden
  • Baguettlunsj om bord
  • 2 middager på Børsen – 3 retters
  • 1 middag på Du Verden – 3 retters
  • Buss til Henningsvær
  • Galleribesøk i Lofotens Hus i Henningsvær
  • Lunsj på Fiskekrogen
  • Inngang Magic Ice i Svolvær, inkl. en drink servert i isglass
  • Galleri Gunnar Berg på Svinøya
  • Transport til flyplassen

Påmelding til turen Lofoten rundt 21. til 24. mai

Alle priser er inkl.mva.

Lofoten rundt – pris kr 7495,-. Enkeltrom mot pristillegg kr 495,- pr natt.

Påmelding Lofoten er nå stengt.